Legume curcubeu
Vreau să încep această postare subliniind că toleranța la fibre variază de la persoană la persoană. Dacă experimentezi disconfort digestiv de fiecare dată când consumi legume și fructe, este important să lucrezi cu un specialist pentru a identifica cauza. Totodată, nu este necesar să consumi cantități mari de legume și fructe zilnic pentru a asigura un aport adecvat de fibre pe parcursul săptămânii. Fiecare persoană are nevoi individuale, iar abordarea optimă diferă pentru fiecare.
Morcovi in 4 culori (roșii, galbeni, portocalii, mov), broccolini (sau broccoli), sparanghel, conopida mov.
Trăim într-o lume a dietelor și a tendințelor alimentare, dar cumva ratăm esențialul când vine vorba de sănătate. În timp ce toată lumea se concentrează pe consumul suficient de proteine (care este esențial pentru sănătate), adăugarea grăsimilor sănătoase și evitarea carbohidraților, aproape nimeni nu vorbește despre importanța fibrelor, legumelor, diversității alimentare și culorilor din farfurie.
Nu-ți face griji! Sunt aici să-ți reamintesc mereu: mănâncă destule legume!
Această postare este despre cum să îți pregătești și să consumi mai multe legume. Cel mai simplu mod de a găti și consuma mai multe legume este să le faci vizual atrăgătoare. Așa că bucură-te de imagini și, sper, te vor inspira să creezi propriile combinații cu legumele tale preferate.
Broccolini, morcov, conopida mov
Știai ca The American Gut Project a descoperit că persoanele care consumă 30 sau mai multe tipuri diferite de alimente vegetale (fructe, legume, cereale, leguminoase, nuci, semințe, ierburi și condimente) pe săptămână au un microbiom intestinal mai divers, ceea ce este asociat cu rezultate mai bune pentru sănătate?????
Poate că fibrele nu sunt suficient de „sexy” pentru lumea nutriției, dar ele sunt unul dintre eroii uitați ai unei diete echilibrate și rareori primesc admirația pe care o au probioticele, vitamina D, omega-3, turmericul sau uleiul de măsline.
Recomand un aport zilnic de 30-40 de grame de fibre, ceea ce este ușor de atins dacă te concentrezi pe o alimentație bazată pe plante, pescetariană sau paleo. Asigură-te că cel puțin 50% din farfurie este plină de legume, consumă zilnic fructe, nuci, semințe, alimente fermentate și cereale fără gluten.
Cartofi dulci, cartofi mov, varza de Bruxelles
Fibrele hrănesc bacteriile bune din intestin! Trilioane de microorganisme trăiesc în sistemul tău digestiv, iar bacteriile benefice din intestin se hrănesc cu fibre. Cu cât consumi mai multe fibre și ai o dietă mai diversificată, cu atât microbiomul tău va fi mai sănătos și echilibrat.
Consumul de fibre sprijină producția de acizi grași cu lanț scurt. În timp ce bacteriile intestinale digeră fibrele, ele produc acești acizi grași, care sunt absorbiți de organism și influențează pozitiv toate sistemele biologice.
Fibrele ajută la reglarea nivelului de estrogen din corp, fiind esențiale pentru sănătatea femeilor și echilibrul hormonal.
De asemenea, fibrele combat inflamația, promovează tranzitul intestinal sănătos și contribuie la menținerea unui nivel stabil al glicemiei.
Varza mov, sfecla galbena, varza, conopida portocalie
REȚETĂ
Alege legumele dorite – asigură-te că ai cel puțin 3-4 tipuri diferite, în culori variate.
Taie legumele în bucăți de dimensiuni similare pentru a se găti uniform.
Pregătește o tavă de copt, tapeteaz-o cu hârtie de copt și așază legumele.
Stropește legumele cu ulei de avocado sau ulei de măsline, apoi presară sare, piper și condimentele preferate.
Coace legumele până devin crocante sau până ajung la consistența dorită de tine.
Savurează-le alături de o sursă de proteine și grăsimi sănătoase, cum ar fi carne si avocado!
Conopida Romanesco si broccolini
Dacă nu ai acces la o varietate de legume, poate ar fi o idee bună să îți creezi propria grădină, unde să cultivi legume organice, proaspete și sănătoase.
Ca de obicei, acestea sunt gândurile și ideile mele, nu sfaturi medicale. Te încurajez să îți creezi propriile rețete sau să cauți unele care se potrivesc nevoilor tale. Eu doar îmi împărtășesc rețetele, cu speranța că voi inspira pe unii dintre voi să facă alegeri alimentare mai sănătoase.
Te rog să reții că avem cu toții nevoi nutriționale diferite și că alimentele ne afectează în moduri distincte. Dacă nu ești sigur(ă) care sunt cele mai potrivite alimente pentru tine, nu ezita să programezi o consultație telefonică gratuită.
Multă sănătate,
Ioana