Brânză Vegetală din migdale
În 2013 când am decis să devin vegană și să adopt o dietă și un stil de viață bazat pe plante, renunțarea la brânză a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac. Brânza a fost mereu slăbiciunea mea. Acum, chiar daca nu mai sunt vegană, stilul meu de viața este tot unu antiinflamator, fără gluten, lactate si zahăr.
Înțeleg cât de dificil poate fi pentru unii dintre clienții mei să renunțe la brânzeturi și știu că dependența de anumite alimente este reală. Ca în orice alt aspect al vieții, totul se rezumă la alegeri și priorități.
Dacă ești la o răscruce de drumuri și trebuie să renunți la brânză din diverse motive, iată o rețetă excelentă pe care o poți folosi ca înlocuitor. Această rețetă este ușor de preparat, delicioasă, versatilă și îți va satisface pofta de brânză.
Rețetă
Ingrediente
1 ¾ căni făină de migdale (o cana de 250ml)
40 ml suc de lămâie
45 ml ulei de măsline extravirgin
1 cățel mic de usturoi sau ¼ linguriță pudră de usturoi
1 linguriță sare roz de Himalaya
2 linguri drojdie inactivă (nutrițional yeast)
1 lingură pasta miso fără gluten
160 ml apă
Instrucțiuni
Amestecă toate ingredientele într-un blender puternic până obții o compoziție omogenă.
Poți adăuga ierburi și condimente, precum mărar, ceapă verde, boia, fructe uscate, semințe sau nuci, după preferință.
Transferă compoziția în forme de copt, în funcție de forma dorită, și decorează după gust.
Coace la 165°C timp de 25-30 de minute pentru o textură mai moale și tartinabilă sau
Coace la 180°C timp de 30-40 de minute pentru o textură mai sfărâmicioasă, dar tot cremoasă. Încearcă sa vezi care variantă îți place mai mult.Recomand să lași brânza să se răcească înainte de a o consuma.
Poftă bună!
O poți savura cu biscuiți fără gluten, pana prăjită fără gluten sau legume crude. Mie îmi place sa o servesc si cu gem de vișine sau smochine pentru un snack mai dulce.
Ca de obicei, acestea sunt gândurile și ideile mele, nu sfaturi medicale. Te încurajez să îți creezi propriile rețete sau să cauți unele care se potrivesc nevoilor tale. Eu doar îmi împărtășesc rețetele, cu speranța că voi inspira pe unii dintre voi să facă alegeri alimentare mai sănătoase.
Te rog să reții că avem cu toții nevoi nutriționale diferite și că alimentele ne afectează în moduri distincte. Dacă nu ești sigur(ă) care sunt cele mai potrivite alimente pentru tine, nu ezita să programezi o consultație telefonică gratuită.
Multă sănătate,
Ioana